Prajitura cu capsuni si frisca

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Iun 2014 | 6740 vizualizari

 

Asta-i o prajiturica asa pe repede inainte si pe nepusa masa....dupa ce am fost la casa bucatarasilor am ramas la sora mea,iar d e1 iunie ne-am jucat si noi,culegand capsuni din gradinita ei si cu ce-am gasit la indemana am facut o prajiturica....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri d ezahar
  • 8 linguri de faina
  • 150 g margarina rama
  • cca 200 g capsuni
  • frisca= smantana pentru frisca ''la dorna''si frisca hulala, 200 ml cu 200 ml
  • sos de capsuni
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si frisca:

Blat:

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, pana acesta s-a topit. Separat am topit margarina si am lasat-o 10 min sa se racoreasca, apoi am turnat-o in fir peste galbenusuri, apoi am adaugat faina cernuta si la final albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Am imbracat o tava cu hartie de copt (cam mare tava si ouale mici...25/40), am turnat compozitia in tava si am dat-o la cuptor pentru 10 min, apoi am scos-o si am adaugat capsunile tavalite-n zahar. Pentru ca tava a fost cam mare n-a iesit asa inalta prajitura. Am scos-o din cuptor cand a trecut testul scobitorii si am lasat-o sa  se raceasca apoi am portionat-o.

Mai intai am batut bine smantana pentru frisca si apoi am adaugat si frisca hulala si am mixat pana s-a intarit, n-am mai adaugat zahar pentru ca e dulce frisca hulala

Sosul de capsuni:

Am ales capsunile foarte moi si coapte, le-am pasat, am adaugat zahar,dupa gust, apoi am pus pe foc si am dat in cateva clocote, am lasat sosul la racit.

Dupa ce am portionat prajitura, pe fiecare in parte am ornat-o cu frisca si apoi cu sos de capsuni si cam asta a fost povestea de 1 iunie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti